اعلانات المنتدى

Google
البحث في شبكة الإنترنت البحث في الموقع
العودة   صيدلي المستقبل > العلوم المتخصصة > اسأل..استشير ..صيدلي

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 10-02-2011, 08:47 PM   #1
خالد العيوطي
صيدلي ذهبي

 
الصورة الرمزية خالد العيوطي

 رقم العضوية: 1
 تاريخ التسجيل: Sep 2011
 الدولة: مبقتش دولة.!
 المشاركات: 3,199
 معدل المشاركات يومياً: 3.40
 

الجنس: Male

علم الدولة: Egypt
راقي بأخلاقي


صفحتنا على الفيس بوك

Mlpi 5 لو عندك سؤال في الO.T.C ....قوللي ...وانا أجاوبك عليه



بسم الله الرحمن الرحيم


الزملاء الأفاضل



في اطار ما يقدمه منتدى صيدلي المستقبل من خدمات للسادة الزملاء الجدد

تقرر فتح هذا الموضوع للرد على استفسارات حضراتكم بخصوص اي حالة O.T.C ترد اليكم

وحتى يمكننا الرد بدقة قدر المستطاع


نرجو منكم الاهتمام بذكر التالي عند اي استشارة

1- سن المريض

2-نوع المريض (ذكر- أنثى)

3- وصف الاعراض بدقة

4- ذكر ما اذا كان يعاني من أي أمراض أخرى (ضغط - سكر- قلب - الخ)

5- الأمراض الجلدية تحتاج للمعاينة المباشرة وبالتالي نعتذر عن اجابة الأسئلة حول الأمراض الجلدية



(للأسف لن يمكننا التعليق على أي استفسارات ينقصها أحد تلك البيانات)



والله ولي التوفيق




تجميعة لأهم الاسئلة واجاباتها على المنتدى القديم


اضغط هنا




من مواضيع خالد العيوطي في المنتدى :
خالد العيوطي غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 10-23-2011, 04:13 PM   #2
نوران
صيدلي فريش

 رقم العضوية: 102
 تاريخ التسجيل: Oct 2011
 المشاركات: 22
 معدل المشاركات يومياً: 0.02
 

الجنس: Female

علم الدولة: Egypt
راقي بأخلاقي


صفحتنا على الفيس بوك

افتراضي


السلام عليكم

1- ممكن اسال لو طفله عندها 4سنين وعندها ورم بسيط مكان الحلمه ومفيس اى صديد ولكن مؤلمه نوعا ما والورم حجمه بيقل بالتدريج بدون علاج لكن لسه موجود ده معناه ايه

2- اهلا بيك د خالد موضوعك جميل جدا
انا بسال لو طفل عنده اسهال مستمر من غير سخونه لازم ياخد مضاد ولا كفايه دو ا للاسهال بس

3- مريضه عندها 29 سنه كشفت عند دكتور جلديه كان عندها حبوب عند الانف بتلتهب احيانا وبتروح وتيجى وخصوصا لما تتعرض لسخونه كتبلها fusi cream وقالها دى اكزيما وبعدين خفت ورجع تانى راحت لدكتور تانى ادالها dexacort cream جاب نتيجه شويه وبعدين رجع تانى ايه الحل ممكن دى متكنش اكزيما اصلا

4- طفل عنده سنه وسبع شهور عنده ترجيع مستمر واسهال وسخونه اديتله موتينورم لبوس والحمد لله الترجيع خف فاضل الاسهال والسخونه اديتله سيفكسيم 100 شراب 5 مل كل 24 ساعه ايه الاقتراحات التانيه غير السيفكسيم وعايزه اعرف امتى ادى مضاد حيوى طيب لو فى اسهال مستمر لعدة ايام من غير سخونه لازم مضاد حيوى ولا لاوامتى ادى ANTISEPTIC AS NIDZODE وامتى المضاد معلش اسالتى كتير


5- معلش وامتى ادى مضاد حيوى حقن وامتى مضاد حيوى شراب



نوران غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 10-23-2011, 05:13 PM   #3
ahmed fangary
صيدلي منطلق
 
الصورة الرمزية ahmed fangary

 رقم العضوية: 91
 تاريخ التسجيل: Oct 2011
 المشاركات: 243
 معدل المشاركات يومياً: 0.27
 

الجنس: Male

علم الدولة: Egypt
راقي بأخلاقي


صفحتنا على الفيس بوك

افتراضي


اقتباس
مشاهدة المشاركة المشاركة الأصلية كتبت بواسطة نوران
معلش وامتى ادى مضاد حيوى حقن وامتى مضاد حيوى شراب

والله من معلوماتى البسيطه بتقول اذا كان المريض درجه حرارته اكتر من 38 فان المعده بيحصلها gastric stasisيعني المعده بتقف وبيكون امتصاص الادويه في الحاله دي ضعيف جدا لذا يوجب اعطاء الحقن فضلا عن سرعه تاثيرها


من مواضيع ahmed fangary في المنتدى :
ahmed fangary غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 10-23-2011, 06:03 PM   #4
د.زووم
مجلس ادارة المنتدى
 
الصورة الرمزية د.زووم

 رقم العضوية: 18884
 تاريخ التسجيل: Sep 2011
 المشاركات: 3,263
 معدل المشاركات يومياً: 3.48
 

الجنس: Female

علم الدولة: Palestine
راقي بأخلاقي


صفحتنا على الفيس بوك

افتراضي


اقتباس
مشاهدة المشاركة المشاركة الأصلية كتبت بواسطة نوران
السلام عليكم
ممكن اسال لو طفله عندها 4سنين وعندها ورم بسيط مكان الحلمه ومفيس اى صديد ولكن مؤلمه نوعا ما والورم حجمه بيقل بالتدريج بدون علاج لكن لسه موجود ده معناه ايه


الورم في الحالة دي ممكن يكون كيس دهني عشان كده ما فيش صديد او الم وهو فعلا بيروح لوحده لكن الافضل انها تتعرض على طبيب جراحة للتاكد



اقتباس
مشاهدة المشاركة المشاركة الأصلية كتبت بواسطة نوران
اهلا بيك د خالد موضوعك جميل جدا
انا بسال لو طفل عنده اسهال مستمر من غير سخونه لازم ياخد مضاد ولا كفايه دو ا للاسهال بس


اذا كان الاسهال مستمر ودون حرارة مع وجود مخاط ورائحة كريهة السبب هو الطفيليات لاداعي للمضاد الحيوي و العلاج يكون فلاجيل شراب بالاضافة لدواء الاسهال

في حال عدم وجود مخاط او رائحة كريهة او حرارة ممكن السبب يكون برد او تسنين الطفل والعلاج ينحصر فقط في علاج الاسهال


اقتباس
مشاهدة المشاركة المشاركة الأصلية كتبت بواسطة نوران
مريضه عندها 29 سنه كشفت عند دكتور جلديه كان عندها حبوب عند الانف بتلتهب احيانا وبتروح وتيجى وخصوصا لما تتعرض لسخونه كتبلها fusi cream وقالها دى اكزيما وبعدين خفت ورجع تانى راحت لدكتور تانى ادالها dexacort cream جاب نتيجه شويه وبعدين رجع تانى ايه الحل ممكن دى متكنش اكزيما اصلا



بما انها الحبوب بتلتهب تبقا مش اكزيما والعلاج الاول هو الافضل لكن لازم يتزامن معها مضاد حيوي كبسولات مثل الازيثرومايسين وتستخدم الفيوسيدين كريم لفترة طويلة شوية



اقتباس
مشاهدة المشاركة المشاركة الأصلية كتبت بواسطة نوران
طفل عنده سنه وسبع شهور عنده ترجيع مستمر واسهال وسخونه اديتله موتينورم لبوس والحمد لله الترجيع خف فاضل الاسهال والسخونه اديتله سيفكسيم 100 شراب 5 مل كل 24 ساعه ايه الاقتراحات التانيه غير السيفكسيم وعايزه اعرف امتى ادى مضاد حيوى طيب لو فى اسهال مستمر لعدة ايام من غير سخونه لازم مضاد حيوى ولا لاوامتى ادى ANTISEPTIC AS NIDZODE وامتى المضاد معلش اسالتى كتير

وجود السخونة واللاسهال والترجيع عند الطفل دا مؤشر للنزله معوية حادة

الحل
علاج الاعراض
حقن كورتيجين ب 6 كل 12 ساعة افضل من الموتينورم
باراسيتامول شراب
5مل 3 مرات يوميا
والعلاج :
بيودروكسيل 125 شراب ( السفيكسيم كويس لكن البيودروكسيل افضل )
5 مل كل 12 ساعة
فلاجيل شراب
3 مل كل 8 ساعات



المضاد الحيوي يعطى في حال وجود سخونة التي هي مؤشر للالتهاب
ومطهر الامعاء يعطى في حال وجود اسهال مع مخاط ورائحة كريهة


ملاحظة الموتينورم لبوس او اي لبوس اخر لا يعطى لطفل يعاني من الاسهال



من مواضيع د.زووم في المنتدى :
د.زووم غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 10-23-2011, 07:36 PM   #5
خالد العيوطي
صيدلي ذهبي

 
الصورة الرمزية خالد العيوطي

 رقم العضوية: 1
 تاريخ التسجيل: Sep 2011
 الدولة: مبقتش دولة.!
 المشاركات: 3,199
 معدل المشاركات يومياً: 3.40
 

الجنس: Male

علم الدولة: Egypt
راقي بأخلاقي


صفحتنا على الفيس بوك

افتراضي


اقتباس
السلام عليكم

وعليكم السلام ورحمة الله

أهلا بحضرتك د.نوران


اقتباس
1- ممكن اسال لو طفله عندها 4سنين وعندها ورم بسيط مكان الحلمه ومفيس اى صديد ولكن مؤلمه نوعا ما والورم حجمه بيقل بالتدريج بدون علاج لكن لسه موجود ده معناه ايه

يفضل الكشف لدى طبيب جراحة

اقتباس

2- اهلا بيك د خالد موضوعك جميل جدا
انا بسال لو طفل عنده اسهال مستمر من غير سخونه لازم ياخد مضاد ولا كفايه دو ا للاسهال بس



أرجو معرفة سن الطفل

اقتباس

3- مريضه عندها 29 سنه كشفت عند دكتور جلديه كان عندها حبوب عند الانف بتلتهب احيانا وبتروح وتيجى وخصوصا لما تتعرض لسخونه كتبلها fusi cream وقالها دى اكزيما وبعدين خفت ورجع تانى راحت لدكتور تانى ادالها dexacort cream جاب نتيجه شويه وبعدين رجع تانى ايه الحل ممكن دى متكنش اكزيما اصلا



كما أوضحت فانه من الصعب تحديد المرض الجلدي الا بالمعاينة

وعموما نتيجة لما تذكرينه فغالبا ما تكون اكزيما بالفعل..

وبالتالي من المقبول عودتها


4
اقتباس
- طفل عنده سنه وسبع شهور عنده ترجيع مستمر واسهال وسخونه اديتله موتينورم لبوس والحمد لله الترجيع خف فاضل الاسهال والسخونه اديتله سيفكسيم 100 شراب 5 مل كل 24 ساعه ايه الاقتراحات التانيه غير السيفكسيم وعايزه اعرف امتى ادى مضاد حيوى طيب لو فى اسهال مستمر لعدة ايام من غير سخونه لازم مضاد حيوى ولا لاوامتى ادى ANTISEPTIC AS NIDZODE وامتى المضاد معلش اسالتى كتير



في حالة القيء والاسهال لا يجوز استخدام لا الأشربة ولا اللبوسات

لأنهما سوف يفقدا خلال القيء أو الاسهال

ويبدأ العلاج بالحقن بالمضاد الحيوي بالجرعة المناسبة (مثل السيفوبيرازون)

مع حقن مضادة للقيء مثل الكورتيجين 100

ومحلول لمعالجة الجفاف

مع دواء لامساك البطن مثل كابكت عادة أو دياستوب

الى حين استقرار الحالة


ومن ثم يمكن الاكمال بالشراب المناسب

5
اقتباس
- معلش وامتى ادى مضاد حيوى حقن وامتى مضاد حيوى شراب

في كل حالات القيء والاسهال

يجب أن يكون المضاد الحيوي عن طريق الحقن

أيضا في حالة ارتفاع درجة الحرارة فوق ال38

يجب أن يكون أول أربع جرعات علاجية على الاقل في صورة حقن

وان لم تستقر الحالة بصورة تامة تكمل الحقن الى ست مرات


أما في حالة استقرارها يمكن الاكمال بالشراب المناسب




من مواضيع خالد العيوطي في المنتدى :
خالد العيوطي غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 10-23-2011, 08:41 PM   #6
نوران
صيدلي فريش

 رقم العضوية: 102
 تاريخ التسجيل: Oct 2011
 المشاركات: 22
 معدل المشاركات يومياً: 0.02
 

الجنس: Female

علم الدولة: Egypt
راقي بأخلاقي


صفحتنا على الفيس بوك

افتراضي


اقتباس
مشاهدة المشاركة المشاركة الأصلية كتبت بواسطة خالد العيوطي


وعليكم السلام ورحمة الله

أهلا بحضرتك د.نوران




يفضل الكشف لدى طبيب جراحة



أرجو معرفة سن الطفل



كما أوضحت فانه من الصعب تحديد المرض الجلدي الا بالمعاينة

وعموما نتيجة لما تذكرينه فغالبا ما تكون اكزيما بالفعل..

وبالتالي من المقبول عودتها


4

في حالة القيء والاسهال لا يجوز استخدام لا الأشربة ولا اللبوسات

لأنهما سوف يفقدا خلال القيء أو الاسهال

ويبدأ العلاج بالحقن بالمضاد الحيوي بالجرعة المناسبة (مثل السيفوبيرازون)

مع حقن مضادة للقيء مثل الكورتيجين 100

ومحلول لمعالجة الجفاف

مع دواء لامساك البطن مثل كابكت عادة أو دياستوب

الى حين استقرار الحالة


ومن ثم يمكن الاكمال بالشراب المناسب

5

في كل حالات القيء والاسهال

يجب أن يكون المضاد الحيوي عن طريق الحقن

أيضا في حالة ارتفاع درجة الحرارة فوق ال38

يجب أن يكون أول أربع جرعات علاجية على الاقل في صورة حقن

وان لم تستقر الحالة بصورة تامة تكمل الحقن الى ست مرات


أما في حالة استقرارها يمكن الاكمال بالشراب المناسب


يعنى مثلا لو بدات بالحقن مثلا والحاله مستقرتش اكمل بمضاد حيوى شراب ولو بدات بمضاد حيوى شراب والحاله برضو مستقرتش او خفت شويه لكن لسه الاسهال موجود اكرر المضاد الحيوى
وكمان اختيار المضاد الحيوى انا مثلا بوصف فى حالة التهاب اللوز كيورام والزيسروسين والاوجمنتين والاموكسكلاف ومثلا فى حالة الانزلات والاسهال بوصف سيفكسيم او زيماسيف او سيفزيل انا كده صح ولا غلط


نوران غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 10-23-2011, 08:43 PM   #7
نوران
صيدلي فريش

 رقم العضوية: 102
 تاريخ التسجيل: Oct 2011
 المشاركات: 22
 معدل المشاركات يومياً: 0.02
 

الجنس: Female

علم الدولة: Egypt
راقي بأخلاقي


صفحتنا على الفيس بوك

افتراضي


ارجو انى مكنش تعبتك يا دكتور
بالنسبه للحقن انا بفضل السيفوتاكس والسيفاكسون

اما اليونيكتام انا مش عارفه جرعاتها ايه دخلت ع موضوع المضادات الحيويه للاطفال والبالغين هنا فى المنتدى بس برضو معرفتش ممكن حضرتك توضحهالى بالسن

جزاك الله خيرا د خالد ع الرد وعلى موضوعك الجميل
ممكن اعرف افضل علاج لشوكة القدم وكيف يتم تشخيصها ولو اخد حقنة الكورتيزون ومجبتش نتيجه ممكن يكررها تانى

طفل عنده سنه وسبع شهور عنده ترجيع مستمر واسهال وسخونه اديتله موتينورم لبوس والحمد لله الترجيع خف فاضل الاسهال والسخونه اديتله سيفكسيم 100 شراب 5 مل كل 24 ساعه
انا كده اخطات فى اختيار السيفكسيم ولا ايه انا عارفه ان الافضل كان الحقن بس الطفله دى بنتى وانا اشفقت عليها انى اديلها الحقن انا كنت هديلها سيفاكسون 1 جم 13 شرطه كل 24 ساعه هل كده انا اخطات لما اديتها شراب ؟




نوران غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 10-23-2011, 09:36 PM   #8
Copacabana
مجلس ادارة المنتدى
 
الصورة الرمزية Copacabana

 رقم العضوية: 4
 تاريخ التسجيل: Sep 2011
 الدولة: Sohag - Egypt
 المشاركات: 3,171
 معدل المشاركات يومياً: 3.38
 

الجنس: Male

علم الدولة: Egypt
راقي بأخلاقي


صفحتنا على الفيس بوك

افتراضي


و الله انا اشوف الاسهال كان ممكن التعامل معه بوصف كابكت او سمكيتا + فلاجيل شراب
و السخونة اى شراب للسخونة مثلا سيتال




من مواضيع Copacabana في المنتدى :
Copacabana غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 10-24-2011, 12:07 AM   #9
د.زووم
مجلس ادارة المنتدى
 
الصورة الرمزية د.زووم

 رقم العضوية: 18884
 تاريخ التسجيل: Sep 2011
 المشاركات: 3,263
 معدل المشاركات يومياً: 3.48
 

الجنس: Female

علم الدولة: Palestine
راقي بأخلاقي


صفحتنا على الفيس بوك

افتراضي


اقتباس
مشاهدة المشاركة المشاركة الأصلية كتبت بواسطة نوران
طفل عنده سنه وسبع شهور عنده ترجيع مستمر واسهال وسخونه اديتله موتينورم لبوس والحمد لله الترجيع خف فاضل الاسهال والسخونه اديتله سيفكسيم 100 شراب 5 مل كل 24 ساعه
انا كده اخطات فى اختيار السيفكسيم ولا ايه انا عارفه ان الافضل كان الحقن بس الطفله دى بنتى وانا اشفقت عليها انى اديلها الحقن انا كنت هديلها سيفاكسون 1 جم 13 شرطه كل 24 ساعه هل كده انا اخطات لما اديتها شراب ؟



انا مش شايفة خظأ في استخدام الشراب الا لوجود الترجيع حيث ان الطفل لن يستفيد من الدواء بس

لكن لو الترجيع خف ما في مشكلة

لكن انا افضل البيودروكسيل عن السيفكسيم لانه من اعراض السيفكسيم الجانبية انه بيعمل اسهال



من مواضيع د.زووم في المنتدى :
د.زووم غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 10-24-2011, 12:18 AM   #10
د/محمد ماهر
صيدلي ذهبي

 
الصورة الرمزية د/محمد ماهر

 رقم العضوية: 6
 تاريخ التسجيل: Sep 2011
 الدولة: سوهاج
 المشاركات: 835
 معدل المشاركات يومياً: 0.89
 

الجنس: Male

علم الدولة: Egypt
راقي بأخلاقي


صفحتنا على الفيس بوك

افتراضي


اهلا بكم فى عالم ال otc

تقبلوا مرورى



من مواضيع د/محمد ماهر في المنتدى :
د/محمد ماهر غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 10-24-2011, 12:24 AM   #11
نوران
صيدلي فريش

 رقم العضوية: 102
 تاريخ التسجيل: Oct 2011
 المشاركات: 22
 معدل المشاركات يومياً: 0.02
 

الجنس: Female

علم الدولة: Egypt
راقي بأخلاقي


صفحتنا على الفيس بوك

افتراضي


اقتباس
مشاهدة المشاركة المشاركة الأصلية كتبت بواسطة د.زووم


انا مش شايفة خظأ في استخدام الشراب الا لوجود الترجيع حيث ان الطفل لن يستفيد من الدواء بس

لكن لو الترجيع خف ما في مشكلة

لكن انا افضل البيودروكسيل عن السيفكسيم لانه من اعراض السيفكسيم الجانبية انه بيعمل اسهال

شكرا د زوووم جزاكى الله خيرا


نوران غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 10-24-2011, 01:02 AM   #12
ahmed fangary
صيدلي منطلق
 
الصورة الرمزية ahmed fangary

 رقم العضوية: 91
 تاريخ التسجيل: Oct 2011
 المشاركات: 243
 معدل المشاركات يومياً: 0.27
 

الجنس: Male

علم الدولة: Egypt
راقي بأخلاقي


صفحتنا على الفيس بوك

افتراضي


اقتباس
مشاهدة المشاركة المشاركة الأصلية كتبت بواسطة نوران
اما اليونيكتام انا مش عارفه جرعاتها ايه دخلت ع موضوع المضادات الحيويه للاطفال والبالغين هنا فى المنتدى بس برضو معرفتش ممكن حضرتك توضحهالى بالسن

جرعه ampicillin\sulbactamايا كان يوناسين او يونكتام هي:
الحقن: 75-150 مجم\كجم في اليوم
الشراب: 25-50 مجم\كجم في اليوم
الاقراص: من قرص الى قرصين \12 ساعه


من مواضيع ahmed fangary في المنتدى :
ahmed fangary غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 10-24-2011, 02:01 AM   #13
Copacabana
مجلس ادارة المنتدى
 
الصورة الرمزية Copacabana

 رقم العضوية: 4
 تاريخ التسجيل: Sep 2011
 الدولة: Sohag - Egypt
 المشاركات: 3,171
 معدل المشاركات يومياً: 3.38
 

الجنس: Male

علم الدولة: Egypt
راقي بأخلاقي


صفحتنا على الفيس بوك

افتراضي


اقتباس
مشاهدة المشاركة المشاركة الأصلية كتبت بواسطة د/محمد ماهر
اهلا بكم فى عالم ال otc

تقبلوا مرورى

تشرف و تنور دكتورمحمد



من مواضيع Copacabana في المنتدى :
Copacabana غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 10-24-2011, 11:40 AM   #14
نوران
صيدلي فريش

 رقم العضوية: 102
 تاريخ التسجيل: Oct 2011
 المشاركات: 22
 معدل المشاركات يومياً: 0.02
 

الجنس: Female

علم الدولة: Egypt
راقي بأخلاقي


صفحتنا على الفيس بوك

افتراضي


انا كده اتلخبطت مش عارفه كلامى صح ولا غلط ممكن يا دكاتره توضحولى اعذرونى اسالتى كتيره معلش


نوران غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 10-24-2011, 09:10 PM   #15
نؤنؤ
صيدلي منطلق
 
الصورة الرمزية نؤنؤ

 رقم العضوية: 166
 تاريخ التسجيل: Oct 2011
 الدولة: فى المكان إل فيه نؤنؤ
 المشاركات: 329
 معدل المشاركات يومياً: 0.36
 

الجنس: Female

علم الدولة: Egypt
راقي بأخلاقي


صفحتنا على الفيس بوك

افتراضي


الفوليك اسيد بيتاخد طول شهور الحمل ولا أول 3 فقط.
ثيراجران ك جرعته أد إيه للحامل.وهل يكفى كمالتي فيتامين ولا تحتاج حاجه أقوى


من مواضيع نؤنؤ في المنتدى :
نؤنؤ غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 10-25-2011, 09:23 PM   #16
خالد العيوطي
صيدلي ذهبي

 
الصورة الرمزية خالد العيوطي

 رقم العضوية: 1
 تاريخ التسجيل: Sep 2011
 الدولة: مبقتش دولة.!
 المشاركات: 3,199
 معدل المشاركات يومياً: 3.40
 

الجنس: Male

علم الدولة: Egypt
راقي بأخلاقي


صفحتنا على الفيس بوك

Mlpi 5


اقتباس
جزاك الله خيرا د خالد ع الرد وعلى موضوعك الجميل
ممكن اعرف افضل علاج لشوكة القدم وكيف يتم تشخيصها ولو اخد حقنة الكورتيزون ومجبتش نتيجه ممكن يكررها تانى

أنقل لحضرتك اجابة متخصص

الأستاذ الدكتور عزت الحاوى

أستاذ العظام بكلية طب عين شمس

شوكة القدم عبارة عن مرض يصيب أفرادا كثيرة فى معظم الأحوال ليس له أسباب معينة ، واللافت أن أهم نوع فيه غير معروف سببه، ولكنه نتيجة لالتهاب فى الألياف الضامة المبطنة للقدم التى تمتد من عظمة الكعب إلى رؤوس الأصابع، فهذه الألياف تنكمش نتيجة تواجد الالتهابات بها بشكل كبير، فتجذب غلاف عظمة الكعب، ويخلق تحته فراغ فتستجيب عظمة الكعب لهذا الفراغ لترسيب عظام جديدة، ولهذا تظهر فى الأشعة على هيئة شوكة ولكن فى بعض الحالات تكون سبب الالتهابات هذه ترسب بعض الأملاح كاليوريك اسيد أو وجود التهاب بكتيرى أو غير بكتيرى

والنوع الشائع الذى يصيب الألياف هو التهاب غير بكتيرى، وهذا ينتج عنه آلام فى منطقة أمام عظمة الكعب مباشرة،

وهذا الألم يزيد عند ثنى الأصابع لأعلى، لأن هذا يسبب ثنى الألياف كذلك، فالمريض يشعر بألم أكثر بعد فترة من النوم أو الراحة، ويستمر لمدة دقائق من المشى ويخف تدريجيا .

وعلاجها عبارة عن:

أولا: استخدام وسائد مصنوعة من السيليكون أو الكاوتشوك لتخفيف الضغط على هذه المنطقة.

ثانيا: حمامات على هيئة صدمات ماء دافئ يعقبة ماء بارد.

ثالثا: استخدام بعض الكريمات والأدوية المضادة للالتهابات كالمسكنات المعروفة مثل الفلتاريين والفلدين.

رابعا: فى حالة عدم استجابة المريض للعلاجات السابقة، يتم حقنه بالكرتيزون الموضعى فى الكعب لإذابة الألياف التى تحدث مع الالتهابات، ونحذر من تناول الكرتيزون أكثرمن مرتين أو ثلاثة خلال أسبوع.

خامسا: أما الحل الأخير فى العلاج إذا لم يؤثر حقن الكرتيزون فعلى المريض اللجوء للحل الجراحى لقطع هذه الألياف.




من مواضيع خالد العيوطي في المنتدى :
خالد العيوطي غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 10-25-2011, 11:48 PM   #17
نوران
صيدلي فريش

 رقم العضوية: 102
 تاريخ التسجيل: Oct 2011
 المشاركات: 22
 معدل المشاركات يومياً: 0.02
 

الجنس: Female

علم الدولة: Egypt
راقي بأخلاقي


صفحتنا على الفيس بوك

افتراضي


اقتباس
مشاهدة المشاركة المشاركة الأصلية كتبت بواسطة خالد العيوطي


أنقل لحضرتك اجابة متخصص

الأستاذ الدكتور عزت الحاوى

أستاذ العظام بكلية طب عين شمس

شوكة القدم عبارة عن مرض يصيب أفرادا كثيرة فى معظم الأحوال ليس له أسباب معينة ، واللافت أن أهم نوع فيه غير معروف سببه، ولكنه نتيجة لالتهاب فى الألياف الضامة المبطنة للقدم التى تمتد من عظمة الكعب إلى رؤوس الأصابع، فهذه الألياف تنكمش نتيجة تواجد الالتهابات بها بشكل كبير، فتجذب غلاف عظمة الكعب، ويخلق تحته فراغ فتستجيب عظمة الكعب لهذا الفراغ لترسيب عظام جديدة، ولهذا تظهر فى الأشعة على هيئة شوكة ولكن فى بعض الحالات تكون سبب الالتهابات هذه ترسب بعض الأملاح كاليوريك اسيد أو وجود التهاب بكتيرى أو غير بكتيرى

والنوع الشائع الذى يصيب الألياف هو التهاب غير بكتيرى، وهذا ينتج عنه آلام فى منطقة أمام عظمة الكعب مباشرة،

وهذا الألم يزيد عند ثنى الأصابع لأعلى، لأن هذا يسبب ثنى الألياف كذلك، فالمريض يشعر بألم أكثر بعد فترة من النوم أو الراحة، ويستمر لمدة دقائق من المشى ويخف تدريجيا .

وعلاجها عبارة عن:

أولا: استخدام وسائد مصنوعة من السيليكون أو الكاوتشوك لتخفيف الضغط على هذه المنطقة.

ثانيا: حمامات على هيئة صدمات ماء دافئ يعقبة ماء بارد.

ثالثا: استخدام بعض الكريمات والأدوية المضادة للالتهابات كالمسكنات المعروفة مثل الفلتاريين والفلدين.

رابعا: فى حالة عدم استجابة المريض للعلاجات السابقة، يتم حقنه بالكرتيزون الموضعى فى الكعب لإذابة الألياف التى تحدث مع الالتهابات، ونحذر من تناول الكرتيزون أكثرمن مرتين أو ثلاثة خلال أسبوع.

خامسا: أما الحل الأخير فى العلاج إذا لم يؤثر حقن الكرتيزون فعلى المريض اللجوء للحل الجراحى لقطع هذه الألياف.


جزاك الله خيرا د خالد شكرا للاهتمام


نوران غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 10-26-2011, 11:46 AM   #18
نوران
صيدلي فريش

 رقم العضوية: 102
 تاريخ التسجيل: Oct 2011
 المشاركات: 22
 معدل المشاركات يومياً: 0.02
 

الجنس: Female

علم الدولة: Egypt
راقي بأخلاقي


صفحتنا على الفيس بوك

افتراضي


الحال بالظبط بالنسبه للانف احمرار مع تورم واحيانا هرش بسيط ووجود بثور ممكن ساعات كتيره بيبقى فيها صديد بثور صغيره واحيانا تفتح كده ويخرج منها سائل كده التشخيص قال اكزيما بس للاسف العلاج كان ديكساكورت وخفف الاعراض شويه بس رجع تانى ممكن تكون مش اكزيما


نوران غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 10-26-2011, 05:09 PM   #19
أحمد سمير
مجلس ادارة المنتدى
 
الصورة الرمزية أحمد سمير

 رقم العضوية: 7
 تاريخ التسجيل: Sep 2011
 الدولة: دكرنـــــــــس
 المشاركات: 1,111
 معدل المشاركات يومياً: 1.18
 

الجنس: Male

علم الدولة: Egypt
راقي بأخلاقي


صفحتنا على الفيس بوك

افتراضي


الســــلام عليكــــــم

احيى حضراتكم وكل القائمين على الموضوع

انا كنت اعرف ان الكورتيزون غلط للحامل واللى بترضع
لحد ماجات روشت
ة نساء امبارح مكتوب
لواحدة حامل 3 امبولات كورتيزون وحقنة كل 12 ساعة
اتصلت بالدكتور قال
ى علشان ال lung
يعنى ايه الكلام ده
وهل الكورتيزون غلط
للحمل ولا مفيد للحمل
أرجو التوضيح




من مواضيع أحمد سمير في المنتدى :
أحمد سمير غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 10-26-2011, 06:19 PM   #20
د.زووم
مجلس ادارة المنتدى
 
الصورة الرمزية د.زووم

 رقم العضوية: 18884
 تاريخ التسجيل: Sep 2011
 المشاركات: 3,263
 معدل المشاركات يومياً: 3.48
 

الجنس: Female

علم الدولة: Palestine
راقي بأخلاقي


صفحتنا على الفيس بوك

افتراضي


اقتباس
مشاهدة المشاركة المشاركة الأصلية كتبت بواسطة أحمد سمير
الســــلام عليكــــــم

احيى حضراتكم وكل القائمين على الموضوع

انا كنت اعرف ان الكورتيزون غلط للحامل واللى بترضع
لحد ماجات روشت
ة نساء امبارح مكتوب
لواحدة حامل 3 امبولات كورتيزون وحقنة كل 12 ساعة
اتصلت بالدكتور قال
ى علشان ال lung
يعنى ايه الكلام ده
وهل الكورتيزون غلط
للحمل ولا مفيد للحمل
أرجو التوضيح





شوف د. احمد هو الكورتيزون لا يعطى للحامل الا في حالة وحدة بس

لما يكون الطبيب متوقع ولادة مبكرة للام الحامل ( خاصة الحامل بتوأم )
بيعطيها 12 مجم ديكساميثازون صباحا و12 مجم مساءا
لان االكورتيزون بيعمل على تجهيز رئة الجنين حيث
يؤدي إلى سرعة نمو الرئتين عن طريق افراز دهون بروتينية من رئة الجنين مما يقلل من خطر حدوث ضائقة الوليد وصعوبة التنفس عند الولادة المبكرة ويقلل أيضاً من حدوث النزيف الدماغي بعد الولادة



من مواضيع د.زووم في المنتدى :
د.زووم غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
إضافة رد

مواقع النشر (المفضلة)

أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع

المواضيع المتشابهه
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
لو عندك سؤال عن التكليف والعمل الحكومى .. دور هنا MOON LIGHT التفتيش الصيدلي 26 04-15-2014 06:59 PM
سؤال هااااااااااااام ياريت تجيبوني عليه يا دكاترة asmaa اسأل..استشير ..صيدلي 7 12-22-2012 04:15 PM
حياتك ملخبطة ...عندك اكتئاب ...عندك مشاكل ...قلقان من حاجة ريماس التنمية بالايمان 10 11-18-2012 07:51 PM
إنت عندك قصر؟؟؟ نؤنؤ التنمية بالايمان 11 08-02-2012 05:35 PM
لو سمحت عندي سؤال محيرني بخصوص السفرللسعودية أرجو الاجابة عليه Dr-medical2011 العمل خارج مصر 1 06-06-2012 05:28 PM


الساعة الآن 04:04 AM


جميع حقوق المواضيع محفوظة لاعضاء منتدى صيدلي المستقبل .. ولا يجوز النقل أو الاقتباس منها إلا بذكر المصدر

جميع الآراء والمشاركات المعروضة على المنتدى تعبر عن آراء أصحابها فقط وليست بالضرورة تعبر عن رأي إدارة المنتدى


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc